Het Mealhero-momentje van Magalie

magalievossen

Vertel eens iets over jezelf

Ik ben Magalie en 31 jaar oud en woon samen met mijn vriend Thomas juist buiten het stadscentrum. We hebben allebei een drukke job en daarbovenop nog heel wat hobby’s. En hoewel we alletwee zot zijn van lekker eten, zijn we niet zo zot van koken.

Waarom ben je met Mealhero gestart?

Thomas en ik hebben een agenda die we niet altijd makkelijk op elkaar afgestemd krijgen. De ene keer ben ik vroeg thuis van het werk, terwijl hij weer laat aankomt. Dan werkt hij eens van thuis maar ik niet, enzovoort. Dat zorgde ervoor dat samen eten vaak een heel karwei was. Het zorgde eigenlijk voor meer problemen dan iets anders. Met Mealhero kunnen we nu flexibel voor 1 of voor 2 eten zonder dat we daarbij naar de andere moeten kijken. Als ik vroeg thuis ben en Thomas heeft op het werk gegeten, kan ik gewoon eten. Dus die flexibiliteit heeft voor ons de doorslag gegeven.

Hoe gebruik jij Mealhero?

Onze agenda wisselt vaak maar we weten hem wel vrij goed op voorhand. Intussen hebben we zo een beetje onze vaste dagen: maandag ik eet alleen, dinsdag eet Thomas alleen, woensdag eten we samen. Donderdag tot zondag doen we dan meestal iets anders. Meestal is dat dan zelf iets eenvoudig koken of op restaurant gaan met vrienden.

Wat vind jij zelf goed ... en minder goed?

De diepvries! Wij hebben er zelfs speciaal een extra groot exemplaar voor aangekocht. Vroeger ging ik zaterdag naar de winkel maar lag de helft donderdag al overtijd in de vuilnisbak. In het begin had ik daar wel wat schrik voor. Wortelen en broccoli stomen had ik al gedaan, maar zo varkenslapjes of pasta nog niet. Maar toen ik het dan bij een bevriend koppel proefde was ik direct verkocht. Alles is lang houdbaar, de verpakking is recycleerbaar en stapelt handig in de lades van mijn diepvries. Echt makkelijk. Wat minder goed is, nu recycleer ik allemaal mijn verpakking in de PMD, dus ecologisch is het wel. Maar misschien dat er ooit iets zou kunnen bestaan dat de lege potjes terug meegehaald worden bij de volgende levering? Maar een ideetje.

En het belangrijkste, wat zijn jouw 3 favoriete maaltijden?

Als ik zo in mijn app kijk naar wat we al besteld en geliked hebben, merk ik dat wij echt wel comfort food mensen zijn. Dat vind ik er ook zo fijn aan, omdat het uit de stomer komt wil niet zeggen dat het niet superlekker of een beetje guilty pleasure kan zijn. Je merkt dat de chefs de smaken echt wel op punt brengen. Onze favorieten zijn dus de Thaise kippenballetjes, chili con carne met kip en de luxe haute dogs met wedges.