Het Mealhero-momentje van Catherine

Catherine-3-1228x691

Vertel eens iets over jezelf

Mijn man en ik zijn echte health freaks die liefst de hele dagen zouden sporten en groenten eten. OK, dat is nu misschien wat overdreven maar zo kan je ons het beste omschrijven.

Waarom ben je met Mealhero gestart?

Gezond koken lijkt eigenlijk wel makkelijker dan het is. Voor je het weet heb je toch net iets te veel boter, room of zout toegevoegd en schieten je vetten en kilocalorieën in je maaltijden de lucht in. Ik vind het een groot gemak dat alles afgewogen is en samengesteld met diëtisten en voedingsdeskundigen zodat ikzelf daar geen rekening meer mee moet houden.

Na wat online opzoekwerk vond ik al snel dat stomen de gezondste kooktechniek is. Alle vitamines worden bewaard die je anders in de pan of kokend water verliest.

Bekijk de video hoe Catherine Mealhero gebruikt

Hoe gebruik jij Mealhero?

Wij twee hier hebben drie vaste dagen: maandag, woensdag, vrijdag. We sturen via onze Mealhero app een berichtje naar elkaar wat er in de diepvriezer zit en dan kiezen we er iets uit. Heel gemakkelijk en simpel allemaal.

Wat vind jij zelf goed ... en minder goed?

Vroeger had ik soms het gevoel dat ik de vuilnisbak meer eten gaf dan mezelf. Restjes groenten weg, vervallen salades, enzovoort. Nu wordt alles diepvries bezorgd en bewaar ik het ook enkele weken of zelfs maanden.

Dus ook als ik mijn plan eens een maand op pauze zet omdat ik vakantie heb, blijven mijn eigen ingrediënten bewaard. Bye bye food waste

En het belangrijkste, wat zijn jouw 3 favoriete maaltijden?

Mijn keuze is meestal snel gemaakt. Eigen ingrediënten, zo veel mogelijke groenten of koolhydraatarme alternatieven zoals bloemkoolrijst of zoete aardappel. Ik wissel die vaak af met een stukje kip, vis of zelfs een gehaktbal.

Ik was echt versteld hoe lekker alles smaakt. Want gezond is 1 ding, maar lekker is even belangrijker.