Het Mealhero-momentje van Annelies

anneliesbaert

Vertel eens iets over jezelf

Ik ben Annelies, 36 jaar, woon in een klein boerendorpje waar niet zoveel te beleven valt en ben een echte bezige bij. Als je mij ziet stilzitten, dan is er iets grondig mis. Heb een drukke job, veel vrienden en vriendinnen en zit in twee sportclubs. Altijd dus wel iets te doen.

Waarom ben je met Mealhero gestart?

Tijdsgebrek. Ik ben vrij rationeel ingesteld en zocht echt een oplossing voor mijn probleem. Elke dag had ik problemen om voor één persoon te koken en ik ging bijna elke dag voor een microgolfmaaltijd of sushi. Maar behalve dat de rekening stevig opliep, was het niet gezond, was ik het snel beu, nee dat was het niet. Heb toen gezocht naar een foodbox voor 1 persoon en die gevonden met Mealhero. Het feit dat er een slimme stomer bij is die ook nog eens al het werkt doet, leek haast te mooi om waar te zijn. Maar voor de duidelijkheid: deze droom is geen bedrog. Ganse concept is echt top.

Hoe gebruik jij Mealhero?

Maandag, dinsdag, donderdag. Dat zijn de dagen waarop ik ‘s avonds naar de sportclub ga en dan heb ik tussen het werken en sporten door echt geen zin om nog eens voor mezelf drie kwartier te staan koken, met vaak twijfelachtig resultaat want ben niet zo een keukenprinses. Dus van zodra ik thuis kom, kijk ik snel in de app wat ik lekker vind, stop het in en grabbel mijn sportoutfit bij elkaar.

Wat vind jij zelf goed ... en minder goed?

Alles werkt vlot en snel, dat vond ik echt belangrijk. Want vaak zie je zo wel recepten waarop staat dat iets maar 20 minuten duurt maar ben je er toch 30 of 40 mee bezig. Bij Mealhero zegt jouw stomer dat het 22 minuten is, en na 22 minuten is het ook klaar. Met dat grote verschil dat ik er zelf maar 1 minuut werk aan gehad heb en de stomer doet de rest. Die is echt mijn buddy in de keuken geworden, McSteamy noem ik hem wel eens. Een puntje van kritiek is dat ik graag wat meer de typische Vlaamse kost zou zien verschijnen. Ik vind altijd wel mijn keuze uit de 40 recepten maar mocht ik kunnen, zou ik nog iets meer stoemp met balletjes in plaats van bv. noodles bestellen. Maar dat is persoonlijk.

En het belangrijkste, wat zijn jouw 3 favoriete maaltijden?

Ja, ik zeg het hier al hé. De Vlaamse klassiekers kunnen er bij mij altijd in. Vleesbrood met rode kool, wortelstoemp met balletjes, oh en de balletjes van Balls&Glory die waren ook heel lekker.